Welkom

De themadagcommissie van de Stichting Nederlandstalige Nascholing voor Dermatologie en Venereologie heet u van harte welkom op de themadag “Voeding en de huid” op zaterdag 23 april in Den Bosch.

Tijdens de themadag van 2016 wordt de rol van voeding in de der- matologie belicht. Als dermatoloog krijgen we regelmatig de vraag of huidziekten zoals psoriasis, eczeem of acné veroorzaakt worden door voeding. Bepaalde tekorten in de voeding of drugsgebruik kunnen leiden tot internistische problematiek en specifieke huid- problemen. Ook wordt de dermatoloog betrokken bij de diagnostiek en aanpak van verschillende manifestaties van voedselallergie. Wordt de rol van voeding in de dermatologie door de patiënt over- schat of is er meer aan de hand?

en er is meer: nieuws over de invloed van lokale corticosteroïden, die wij dagelijks voorschrijven, op hongergevoel en overgewicht. Last but not least de nieuwste ontwikkelingen wat betreft het effect van voeding op ons microbioom en de huid. Kunnen wij met onze voeding huidveroudering beïnvloeden?

Wij hopen u allen in groten getale te ontmoeten!

Namens de Themadagcommissie

Drs. Colette van Hees – Prof. Dr. Hilde Lapeere – Dr. Annelies Stockman – Dr. Bing Thio

 

Download de congresflyer

sponsorbanner