Welkom

Het Bestuur van de Stichting Nederlandstalige Nascholing voor Dermatologie en Venereologie (SNNDV) is bijzonder verheugd u uit te nodigen op haar jaarlijkse nascholing, tevens Jubileumeditie, die doorgaat op donderdag 8 en vrijdag 9 november 2018 te Brussel. Deze tweedaagse nascholing zal volledig in het teken staan van pigmentafwijkingen, een niet te onderschatten en voortdurend evoluerend onderdeel van onze dagelijkse praktijk.

We zijn erg fier en dankbaar dat gerenommeerde sprekers, uit binnen- en buitenland, hebben toegezegd om onze kennis omtrent tal van kleurrijke pigmentstoornissen op te frissen. Behalve de genetische achtergrond en moleculaire mechanismen van pigment- afwijkingen worden de meest recente klinische, dermoscopische en anatoompathologische aspecten van naevi en maligne melanoom belicht. We gaan bovendien dieper in op huid- problemen waar we bijna dagelijks mee geconfronteerd worden: vitiligo, storende hyper- pigmentatie van het gelaat, pigmentatiestoornissen bij kinderen (en wanneer je je al dan niet zorgen dient te maken), medicamenteus geïnduceerde pigmentletsels en het nut van lasers in de behandeling van pigmentafwijkingen.

Geheel volgens onze filosofie, en omdat klinische casuïstiek nu éénmaal ontzettend leerzaam is, tonen we u ook heel graag de valkuilen en “instinkers” binnen de pigment- stoornissen, aangevuld met een kleurrijke carrousel van klinische gevallen, en -niet te vergeten- onze aloude diakliniek die ongetwijfeld velen onder u zal kunnen bekoren.

Als klap op de vuurpijl hebben we voor het eerst in de geschiedenis van de sNNDV een zinneprikkelende “Mystery guest” uitgenodigd, die een perfecte aanloop vormt naar onze glamoureuze Black & White feestavond, in de haast feeërieke omgeving van Dolce la hulpe, in het hartje van het Zoniënwoud.

Namens het ganse bestuur van de SNNDV,

Olivier Aerts
Voorzitter

Download de  flyer